Sağlıklı Aperatifler Jefe Gıda’dan
Jefe Gıda İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan 700m² kapalı mutfak ve 90m²-1800 °C soğuk hava deposu ile üretimini sürdürüyor. Altı yılda 70 çeşit ürünü piyasaya sundu. Firma ürün gamında sürekli ar-ge çalışması yapıp, yeni tatlar oluşturuyor. Jefe Gıda ithal edilen bazı ürünleri de kendi damak tadımıza uygun hale getirerek ürün çeşidini arttırıyor.
Firma 2014 yılı boyunca yaptığı araştırma ve tadımları değerlendirme sürecinin ardından çeşit ve ürün planlaması yaptı. Üretilen lezzet topları, büyük çoğunluğu dünyada ve Türkiye’de ilk olan aperatiflerdi. Aperatifler sağlıklı olmasının yanında hafif ve lezzetiyle de beğeni kazandı.
‘’Ürünlerimiz Günün Her Saatinde Tüketiliyor’’
10 ana grupta topladığımız 70’e yakın çeşit ürünümüz var diyen Jefe Gıda Genel Müdürü Şenay Yılkaya: ’’Üretim ana gruplarımız; zeytin dolmaları,aperatif peynirler, acılı aperatifler, etli aperatifler, makarna ve pirinç topları, aperatif deniz ürünleri, aperatif turşular, sebzeli aperatifler, vegan aperatifler ve tatlı aperatiflerdir. Aperatiflerimiz sabah kahvaltısından başlayıp, gece atıştırmalığına kadar, günün her saatinde ve her ortamında yenebilecek ürünlerdir. Geniş bir tanımla hoteller, kahvaltı salonları, cafeler, barlar, publar, beachler, catering hizmeti veren tüm sektörler potansiyel müşterimiz. Bu yılda ar-ge konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye de tek ve ilk olarak ürettiğimiz Vegan Mozzarella Sticks, Vegan Cheddar Sticks ve Vegan Smoked Sticks ürünlerimizle de vegan olan dostlarımıza apertif tabaklarına çeşitlilik sağlamayı hedefliyoruz. ’’ dedi.
‘’İhracata Önem Veriyoruz’’
İhracata önem verdiklerini söyleyen Şenay Yılkaya: ’’Kıbrıs ile başladığımız ihracat serüvenimize Kanada, Moldova, Rusya, Dubai, Ortadoğu gibi ülkelerle devam edeceğiz. Maalesef pandemi süreci, cafelerin tüm ülkelerde tam kapanmasından dolayı bizi de olumsuz etkiledi. Hammadde temini sorunu yaşamakla birlikte, hammadde fiyat değişiklikleri sebebi ile bizde ürünlerimizdeki fiyatları sabitlemekte zorlanıyoruz. Soğuk zincir sistemiyle dağıtılan ürünler et grubu 1 yıl, diğer ürünlerimiz 2 yıl boyunca garantili. Ürünlerimizin mikrobiyolojik raporları bulunuyor. İzmir, İstanbul, Bursa, Bodrum, Antalya, Marmaris ve Kıbrıs olmak üzere toplamda 10 bayimiz bulunmaktadır. Jefe markamız haricinde de 4 büyük firmaya Private Label yapmaktayız.’’ şeklinde konuştu.
“Tondo Cafe/Pub/Bufe/Mobil Konseptlerimizi De 2022 Yılında Hizmete Girmesini Planlıyoruz”
Yılkaya, “Ürünlerimizi daha çok kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle ürünlerimizin toptan satışı dışında ikinci markamız olan Tondo ismi ile Cafe/ Bufe / mobil konseptleri ile de halka açılmayı planlıyoruz. Bu konuda ilk pilot çalışmamız Temmuz 2021 tarihinde Fabrikamızın altında Tondo Cafe olarak açarak Getiryemek, Yemeksepeti ve Trendyol yemekle birlikte de çalışarak yakın çevremizdeki araştırmalarımızı yapıyoruz. Burası oturduğunda farklı semtlerde, farklı illerde lezzet duraklarımızı oluşturacağız” dedi.