Amasya Et Ürünleri’nin Pişirilmiş Dana Tandır Ürününe “Lezzet Ödülü”

Gıda güvenliği ve hijyen odaklı üretimiyle, uluslararası kalite standartlarında et ürünleri sunma ilkesini benimseyerek; geleneksel lezzetleri çiftlikten sofraya tüketicileriyle buluşturan Amasya Et Ürünleri’nin “Pişirilmiş Dana Tandır” ürününe Uluslararası Lezzet Enstitüsü tarafından “Lezzet Ödülü” verildi.

Amasya Et Ürünleri’nin özenle hazırladığı “Pişirilmiş Dana Tandır” ürünü, Belçika merkezli Uluslararası Lezzet Enstitüsü (International Taste Institute) tarafından verilen Lezzet Ödülüne (Superior Taste Award) layık görüldü.

Alanında uzman şefler ve sommelierlerden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmede ürün; ilk izlenim, tat, görünüm, koku ve genel duyusal kalite kriterlerinde yüksek puanlar aldı. Özellikle ürünün lezzetinin oldukça başarılı olduğu, görsel bütünlüğü ve genel sunumuyla geleneksel tandır lezzetini başarılı biçimde yansıttığı belirtildi.

14 Saatlik Geleneksel Lezzet, Modern Dokunuşla Buluşuyor

Pişirilmiş Dana Tandır, Amasya Et Ürünleri’nin geleneksel mutfak kültürüne saygılı yaklaşımı ile modern tüketici ihtiyaçlarını bir araya getiriyor. Türk mutfağının köklü yemeklerinden biri olan tandır, tüketicilere “ısıt ye” kolaylığı sunacak şekilde hazırlanıyor. Dana etinin döş kısmı, özel baharat karışımıyla marine edilerek ürüne uygun fırınlarda 14 saat boyunca düşük ısıda pişiriliyor. Ardından hijyenik koşullarda gramajlanıp vakumlanarak ambalajlanıyor.